Relaxatietherapie – Perinatale oefeningen – Tapotage

Soms wordt het een beetje te druk in het leven. Dan kan relaxatietherapie van pas komen. Niet alleen bij gevallen van hyperventilatie, angstaanvallen en hevige stress, maar ook voor mensen die moeite hebben om te kunnen ontspannen.  Hyperventilatie : er wordt dan een aangepaste nekmassage gegeven    ,ademhalingsingsoefeningen, en enkele technieken aangeleerd zodat je jezelf kan leren ontspannen.

Perinatale oefeningen : het doel van de prenatale begeleiding is niet alleen de zwangere lichamelijk voor te bereiden maar is vooral gericht op een betere kennis van het eigen lichaam en de eigen (natuurlijke) mogelijkheden. Door deze verbeterde kennis streven we naar meer rust en meer zelfvertrouwen (psychisch) tijdens de bevalling. Bloedcirculatie-bevorderende oefeningen en bekkenbodemspiertrainingb,bekkenkantelingen en algemene rughygiëne buikspieroefeningen, rug- en borstspieroefeningen, ademhaling, persen, massage van vermoeide en gezwollen benen.

Tapotage en ademhalingstherapie: dagelijks en zelfs meermaals per dag, moet de patiënt alleen of met de hulp van een kinesitherapeut, zijn “kine”-oefeningen verrichten. De kinesitherapie is erop gericht de slijmen uit de luchtwegen te verwijderen (drainage) en de algemene conditie te verbeteren.