Fysische technieken

Onder fysische techniek vallen onder meer warmtebehandeling, ijspakking, elektrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Elektrotherapie is de meest bekende vorm van fysische techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende vormen zwakstroom om weefsels te laten herstellen en pijn te verlichten.

Naast het herstel van weefsels en verlichten van pijn kan elektrotherapie ook gebruikt worden voor het verminderen van overgevoeligheid of het
(in beperkte mate) verbeteren van spierkracht.
De balans van belasting en belastbaarheid van het individu speelt hierin een centrale rol. Belasting is de hoeveelheid kracht die op een bepaald moment op het lichaam inspeelt. Belastbaarheid is de hoeveelheid inspanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Onderbelasting ( te weinig bewegen ) kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken, maar een grotere belasting dan de belastbaarheid aankan, kan ook klachten veroorzaken. De patient leert bij de kinesist het eigen belasting belastbaarheidevenwicht zelf te herstellen. Natuurlijk wordt de patient in dat proces goed begeleid. De Kinesist besteedt veel aandacht aan de voorlichting. Het is immers belangrijk dat de patient de achtergronden van een klacht goed begrijpt, zodat geleerd wordt beter met de klacht om te gaan. Bovendien leert de patient op deze manier wat er zelf gedaan kan worden aan de klacht en hoe er preventieve maatregelen genomen kunnen worden om terugkeren van de klacht te voorkomen.

Lasertherapie:In mijn praktijk verricht ik lasertherapeutische behandeling voor sporters en gewone patienten, u moet denken aan zweepslag, tenniselleboog, sportblessures van pezen en spieren.
Voor de lasertherapie maak ik gebruik van een hoog vermogen laser die infraroodlicht uitstralen; de behandeling is erop gericht het zelfherstellend vermogen van uw eigen weefsels te versnellen en de pijn sneller weg te nemen en ontstekingen te verminderen.